Boendeinformation

Bredband

Vi har idag fiber från Karlshamns Energi i samtliga fastigheter utom i Hällaryd. Den 15/1 2015 kommer man som hyresgäst att hamna på en sida som heter Karlshamnsporten. Härifrån kan man jämföra priser och välja vilken operatör som vill teckna avtal med. Är man redan kund hos en operatör behöver man bara registrera sig på Karlshamnsporten och välja samma som innan.

På Karlshamnsporetns hemsida finns uppdaterad information om vilka operatörer som finns tillgängliga i nätet. Tänk på att ha ditt lägenhetsnummer tilllgänligt (objektnummer på hyresavin) när du beställer bredband. Du hittar numret på ditt kontrakt.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du har en egen hemförsäkring, vår fastighetsförsäkring täcker inte din egendom vid t.ex. brand, inbrott, vattenskada eller om du skulle bli skadeståndsskyldig.

Bredbandsbolaget

I de flesta fastigheter finns kabel-tv via Bredbandsbolaget. Klicka på Kanalplan.pdf för att se vilka kanaler som ingår i basutbudet. De fastigheter som är anslutna till kanal digital i dag är:

  • Erik Dahlbergsv. 2-4 22-24 61-67
  • Hantverkareg. 22, 54, 60, 64A-D
  • Norra Fogdelyckeg. 48-50
  • Kyrkogatan 35
  • Meyers Plan 4
  • Drottninggatan 83
  • Regeringsg. 70-72
Avflyttning

När du  bestämt dig för att byta bostad finns det en del saker som du bör tänka på. Uppsägningen måste vi ha in skriftligt. På baksidan av kontraktet finns en ruta där det står ”Avtal om uppsägning”, fyll i rutan och skicka in kontraktet  till oss. Skulle du av någon anledning ha förlorat kontraktet så finns det en blankett för uppsägning nedan. Uppsägningsblankett  (Endast för utskrift) Uppsägningstiden börjar gälla den första i månaden efter det att vi mottagit kontraktet. Säger man upp lägenheten i Juni blir alltså utflyttningsdatumet den sista September. När vi har fått in din skriftliga uppsägning så börjar vi arbeta med att hyra ut lägenheten. Kontakta oss i god tid innan du vill ha lägenheten avflyttningsbesiktigad.

Trivsel

För att alla ska trivas i sitt boende är det viktigt att man respekterar sina grannar och visar hänsyn. Vissa ljud får man helt enktelt stå ut med t.ex. tv-ljud och ljud ifrån småbarn. Skall du ha fest vid något enstaka tillfälle så är det alltid bäst att först prata med sina grannar, det kan också vara bra att sätta upp en lapp i trappuppgången men det betyder inte att man får störa sina grannar mer. Upplever man att man blir störd är det oftast bäst att prata direkt med grannen, ofta vet vederbörande inte om att han stör. Är störningen allvarlig eller upprepad kontakta oss på Jourtelefonen 0708-122 330.

Måla själv

Det är tillåtet att själv måla om i sin lägenhet om man kan utföra arbetet fackmannamässigt. Detta innebär att arbetet i princip skall hålla samma kvalitet som om en målare hade utfört det. Vad gäller färgvalet så skall det hållas neutralt, väljer man för starka färger blir man skyldig att måla om eller bekosta ommålning den dagen man flyttar. Kontakta alltid oss innan arbetet påbörjas.

Tvättstugan

Följande gäller för bokning av tider i tvättstugorna:

  • Boka endast en tid åt gången
  • Skriv ut ditt namn så att vi förstår vem du är
  • Var noga med att stryka en tid som du inte använder

När du har tvättat klart tömmer du eventuellt ludd ur torktumlaren samt sopar och våttorkar golvet. Är det fel på en maskin så gör en felanmälan så snart som möjligt, sätt också gärna en lapp på maskinen. Tänk på att inte tvätta saker som blir för tunga när de blir blöta tex mattor, kuddar, täcken mm. Detta förstör snabbt maskinerna.

Information angående hyresändring

Hyresförhandlingen för 2018 är klar och resulterade i en höjning på 0,85% fom den 1/2-2018.